Ingredienser:
500 g torskfilé eller rödspätta
1 ägg
½ dl grovt rågmjöl
2 msk smör
2 citroner
salt & vitpeppar
Örtmajonnäs:
2 dl majonnäs
1 tsk salladskrydda
½ dl hackad gräslök
salt & svartpeppar
saften av ½ citron
Tillbehör:
grönsaksstavar ttill exempel,
sockerärtor, morötter, gurka
Gör så här:
Gör först majonnässåsen genom att blanda alla ingredienser. Ställ kallt
Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar & strö på salt & peppar.
Vispa ägget lätt i en skål
Häll rågmjöl på tallrik
Panera fiskfiléerna genom att doppa dem i ägg & till sist vända dem i rågmjölet
Hetta upp en stekpanna med smör & bryn filéerna några minuter per sida
Servera med citronskivor, örtmajonnäs & grönsaksstavar
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar