4.05.2011

Panerad fiskfilé med örtmajonnäs

4 port
Ingredienser:

500 g torskfilé eller rödspätta
1 ägg
½ dl grovt rågmjöl
2 msk smör
2 citroner
salt & vitpeppar

Örtmajonnäs:

2 dl majonnäs
1 tsk salladskrydda
½ dl hackad gräslök
salt & svartpeppar
saften av ½ citron

Tillbehör:

grönsaksstavar ttill exempel,
sockerärtor, morötter, gurka

Gör så här:

Gör först majonnässåsen genom att blanda alla ingredienser. Ställ kallt

Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar & strö på salt & peppar.
Vispa ägget lätt i en skål

Häll rågmjöl på tallrik
Panera fiskfiléerna genom att doppa dem i ägg & till sist vända dem i rågmjölet

Hetta upp en stekpanna med smör & bryn filéerna några minuter per sida
Servera med citronskivor, örtmajonnäs & grönsaksstavar


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar