4.05.2011

Älgskavsgryta med kantareller

4 port
Ingredienser:

1 rödlök
½ vitlöksklyfta
4 msk smör
150 g frysta kantareller eller 1 liter färska
salt & vitpeppar
240 g fryst älgskav
1 msk kantarell eller viltfond
1 dl vatten
2 dl grädde

Gör så här:

Skala & skiva rödlöken. Hacka vitlöken fint.
Hetta upp en tekpanna med hälften av smöret & fräs löken

Blanda ner kantareller & krydda med salt & vitpeppar.
Stek i ca 5 minuter.
Lägg över lök & kantareller på ett fat
Hetta upp en annan stekpanna med resten av smöret & stek älgskaven i ca 2 minuter

Krydda med salt & vitpeppar
Tillsätt kantareller & lök & tillsätt fond, vatten & grädde & låt koka ihop i ca 10 minuter


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar