4.05.2011

Örtbakad faluring

4 port
Ingredienser:

1 falukorvsring, ca 600 g
1 aubergine
1 squash
150 g mozzarella (gärna den fasta gratängosten på rulle)
½ burk svart tapenade á 140 g
salt & svartpeppar
1 burk gröna oliver ca 100 g
3 tomater
3 små rödlökar
1 msk olivolja
1 msk krämig balsamvinäger
1 msk torkade örter t ex, basilika, timjan
lite färska örter, t ex, timjan, rosmarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°
Lägg upp falukorven på en ugnsplåt med kanter.
Skär snitt i korven så att det blir skåror
Skär squash & aubergine i skivor, skär mozzarellan i skivor

Fördela tapenade i varannan skåra & tryck ner aubergin, squash & ost i skårorna
Placera de resterande aubergine & squashskivorna på ugnsplåten runtom korven
Strö på salt & peppar

Skär tomaterna i mindre bitar & skiva rödlöken
Blanda tomater, rödlök, oliver, olja, balsamvinäger & örter på plåten
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter
Hacka de färska örterna & strö över falukorven


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar