Ingredienser:
250 g keso
500 g blandfärs
½ dl grädde
1 ägg
2 tsk lökpulver
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
8 kålblad, röda & vita
25 g smör
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 msk solrosfrön
Sås:
1½ dl spad från kålpuddingen
3 dl grädde
½ msk soja
salt & vitpeppar
Tillbehör:
Lingonsylt
grönsallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°
Låt keson rinna av i en sil. Blanda färs, grädde, ägg & keso.
Krydda med lökpulver, salt & vitpeppar
Koka upp vatten & lägg ner kålbladen i några minuter så att de blir mjuka.
Fördela färsen i varje blad & rulla ihop.
Lägg på en smord ugnsfast form
Koka upp vatten & buljongtärningen. Häll buljongen över kåldolmarna & strö på lite solrosfrön.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter
Häll av spadet från kåldolmarna efter 20 minuter
Spara 1½ dl spad till såsen
Koka ihop spadet med grädde tills såsen tjocknar
Tillsätt soja & smaka av med salt & vitpeppar.
Servera med lingonsylt & en grönsallad
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar