1.16.2011

Kikärts-falafel

4 port
Ingredienser:

2 burkar konserverade kikärter á 400 g
2 schalotten lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 kruka färsk koriander
2 tsk malen spiskummin
1 msk sesamolja
1 äggula
1 msk färskpressad citronsaft
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl polenta
2 msk rapsolja

Tillbehör:
Sallad
Matlagningsyoghurt

Gör så här:

Skölj kikärterna väl & lägg dem i en matberedare. Skala & hacka lök, vitlök. Hacka chili & koriander.
Tillsätt lök, vitlök, chili, koriander & alla övriga ingredienser (utom polenta & rapsolja) i en matberedare & mixa till en jämn smet. Smaka av med mer kryddor.
Forma smeten till bollar & rulla dem i polenta. Hetta upp en stekpanna med olja & bryn falafeln runt om i ca 6-7 minuter.
Servera med sallad & matlagningsyoghurt.

Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar