4.01.2011

Kräftgratinerad lax

4 port
Ingredienser:

2 små squasher
2 tomater eller flera små
4 portionsbitar laxfilé á 100 g
salt & peppar
180 g kräftstjärtar i lag
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
1 msk hackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 dl svarta oliver
400 g kokta linser

Gör så här:

Skiva squash & tomater, lägg dem omlott som taktegel i botten på en ugnssäker form eller lägg hela små tomater vid sidan

Skär en ficka i fisken, lägg fisken ovanpå grönsakerna. Salta & peppra

Hacka kräftstjärtarna, blanda dem med majonnäs. créme fraiche, dill & vitlök
Lägg röran i laxfickan, strö över ost.
Gratinera i 225°, ca 12 minuter

Strö över oliverna & servera med linser

Lätt som en plätt & jättegott!
Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar