500 g grytbitar av nötkött eller lammkött
1 gul lök
2 msk smör
salt & peppar
4 dl granatäppeljuice
1 msk soja
2 msk dinkelsikt
2 msk sesamfrön
100 g babyspenat
400 g kokta kikärter
Tsatsiki:
½ gurka
1½ dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksköyftor
1 krm salt
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar
Skär löken i smala klyftor
Bryn kött & lök i omgångar i en stekpanna
Salta & peppra
Skölj ur stekpannan med juice & ta till vara på skyn
Lägg över kött. sky & lök i en gryta
Häll i soja, sjud 10 minuter under lock
Blanda dinkelsikt med lite kallt vatten, rör ner det i grytan, sjud ytterligare 5 minuter
Smaka av med salt & peppar
Strö över sesamfrön
Skölj spenat. Värm kikärtorna
Riv gurkan grovt, krama ur vätskan. Blanda rivet med yoghurt, vitlök & salt.
Servera grytan med tsatsiki, spenat, kikärtoe & tomater
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar