4.05.2011

Kalvstek med rucolacréme

4 port
Ingredienser:

1 kalvstek (ca 1 kg)
2 msk smör
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt & svartpeppar
1 - 2 vitlöksklyftor

Rucolacréme:

50 g rucolasallad
2 msk färska basilikablad
2 msk hackad bladpersilja
1 dl créme fraiche
2 msk majonnäs
salt & svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°
Hetta upp en panna med smör & bryn steken tills den får färg.
Häll olivolja & strö timjan, salt & svartpeppar över en ugnsplåt.
Skala & hacka vitlöken & strö över plåten & blanda ihop.
Lägg steken på plåten & gnid in vitlöksblandningen

Ugnsbaka i ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är över 55°
Lägg rucola, basilika, bladpersilja, créme fraiche & majonnäs i en matberedare, mixa några sekunder till en slät kräm

Smaka av med salt & peppar & ställ kallt.
Skär upp steken på ett stort fat & häll rucolacrémen över steken.
Servera med grönsallad


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar