Ingredienser:
600 g rostas
2 krm santa maria 5 peppers
några chiliflakes
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1 msk ljus soja
1 msk smör
Chilimarinerad broccoli:
½ röd chili
½ grön chili
½ gul chili
200 g sparrisbroccoli
300 g spetskål
2 msk olivolja
2 msk vinäger
1 msk ljus soja
1 tsk honung
2 tsk sesamfrön
salt & svartpeppar
1 lime
lite gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°
Blanda peppar, chiliflakes, vitlök, ingefära & soja
Gnid in köttet med kryddblandningen
Hetta upp en stekpanna med lite smör & bryn köttet
Placera köttet i en ugnsfast form & efterstek det i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills köttet har en innertemp på minst 55°
Hacka chilin fint & blanda chilin med broccolin i en skål
Hacka spetskålen & vänd ner med brococcolin & chilin.
Blanda olivolja, vinäger, soja, honung, sesamfrön & svartpeppar i en skål & häll det över grönsakerna
Ställ kallt i ca 10 minuter
Lägg upp de marinerade grönsakerna på tallrikar & lägg på skivor av köttet. Skär limen i klyftor & dekorera biffen med sesamfrön & servera med en klyfta lime & några gräslöksstrån
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar