3.29.2011

Majsoppa med chorizokorv

4 port
Ingredienser:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
1½ tsk gurkmeja
1 kilo frysta majskorn
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
salt & svartpeppar
pressad citronsaft efter smak
200 g chorizokorv
½ dl hackad färsk bladpersilja
1 tsk sambal oelek

Gör så här:

Skala & hacka lök & vitlök. Hetta upp en gryta med smör & bryn löken tillsammans med gurkmejan i någon minut.
Tillsätt majskorn, sambal oelek, vatten & buljongtärningar.
Låt koka på svag värme i 10 minuter. Mixa soppan slät med en mixer eller i en matberedare. Häll tillbaka soppan i grytan & häll i grädde. Koka upp & smaka av med salt, peppar & ev citronsaft.
Skiva korven
Hetta upp en stekpanna med smör & stek korvarna i några minuter.
Häll upp soppan i skålar & lägg i korvbitar & strö på hackad persilja.


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar