3.31.2011

Fisk i currysås

4 port
Ingredienser:

600 g koljafilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
6 potatisar, fast sort
1 msk smör
1 msk curry
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk, 400 ml
salt & vitpeppar
1 dl röda linser
2 morötter
1 näve färska sockerärtor

Garnering:
½ dl hackad färsk gräslök

Gör så här:

Skala & hacka lök & vitlök fint.
Skär äpplet i tärningar.
skala potatisen & skär i mindre bitar
Hetta upp en kastrull med smör & bryn lök & vitlök. Tillsätt äpple, potatis & curry
Bryn i någon minut.
Smula ner hönsbuljongtärningarna & häll på vatten & kokosmjölk
Låt koka i 7 minuter
Smaka av med salt & peppar
Tillsätt linserna & koka ytterligare i 5 minuter
Skala & skiva moroten
Skär fisken i mindre bitar
Lägg i morötter, fisk & sockerärtor i grytan & låt det koka i 2 - 3 minuter eller tills fisken är genomkokt
Strö över gräslök före servering


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar