1.16.2011

Räkgryta med mozzarella & basilika

4 port
Ingredienser:

2 vitlöksklyftor
1,5 kg räkor med skal
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
3 schalottenlökar
1 msk smör
3 rostade inlagda paprikor
2 msk paprikapesto
2 dl grädde
Salt & svartpeppar
10 körsbärstomater
½ kruka färsk basilika
1 burk små vita bönor
150 g mozzarellaost
75 g blandad sallad

Gör så här:

Skala & finhacka vitlöken. Skala räkorna & bryn skalet tillsammans med vitlök & olja i några minuter. Häll på vin & vatten & låt koka i 5 minuter. Häll skal & vätska i en sil med en skål under. Spara fonden & släng räkskalen.
Skala & hacka lök. Strimla paprikan. Hetta upp stekpannan igen & bryn löken i lite smör. Tillsätt paprika, pesto, fonden & grädde. Låt koka upp & smaka av med salt & peppar. Låt småputtra i 5 minuter.
Dela tomaterna & hacka basilikan. Skölj bönorna ordentligt.
Skär mozzarellan i bitar. Blanda ner tomater, basilika, bönor räkor & låt allt bli varmt. Sist blandar du i mozzarellan & serverar direkt med lite sallad.

Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar