Ingredienser:
1 apelsin
500 g blandfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk torkad timjan
1 msk mald kanel
2½ dl finhackad schalottenlök
2 msk smör
Mynta & citrus sås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 kruka färsk mynta
1 lime
1 apelsin
1 msk flytande honung
Salt & peppar
Tillbehör:
Sallad & rivna morötter
Gör så här:
Gör först myntasåsen. Hacka den färska myntan. Tvätta & riv lime & apelsinskal.
Dela citrusfrukterna & pressa ur saften i en skål. Blanda ner mynta, yoghurt & honung. Smaka av med salt & peppar & ställ kallt.
Riv skalet på apelsinen fint & lägg i en skål. Dela apelsinen & pressa ut saften i skålen. Tillsätt alla ingredienserna till köttbullarna & blanda om ordentligt. Forma till små köttbullar. Hetta upp en stekpanna med smör & bryn bullarna runt om i 7-8 minuter.
Servera köttbullarna med mynta & citrussåsen & en god sallad med rivna morötter.
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar