1.16.2011

Kikärtsgryta med tonfisk

4 port
Ingredienser:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 krm chilipeppar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 burk konserverade kikärtor
1 röd paprika
2 morötter
½ broccoli
Salt & svartpeppar
1 burk tonfisk i vatten

Tillbehör:
Aioli & färsk dill

Gör så här:

Skala & finhacka lök & vitlök. Hetta upp en gryta med rapsolja & bryn löken i några minuter.
Tillsätt spiskummin, paprikakrydda & chilipeppar. Smula ner buljongtärningen & häll på vatten. Tillsätt krossade tomater.
Låt koka ihop i 10 minuter.
Skölj kikärtorna väl & lägg i grytan. Skär paprika i mindre bitar. Skala & skiva morötterna. Skär broccoli i buketter & lägg ner alla grönsakerna i grytan. Låt koka i någon minut.
Smaka av med salt & svartpeppar.  Häll upp grytan i djupa tallrikar & toppa med tonfisk, en klick aioli & en dillkvist.

Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar