1.16.2011

Kokt rimmad oxbringa med pepparrot & senapssås

4 port
Ingredienser:

1 kg oxbringa
ca 2 l vatten
2 morötter
2 schalottenlökar
10 vitpepparkorn

Pepparrots- & senapssås:

3 msk smör
3 msk finriven färsk pepparrot
1 tsk söt senap
1 tsk dijonsenap
1 dl kokspad
1 dl grädde
Salt & peppar

Tillbehör:
Blandad sallad
Röd paprika
broccoli

Gör så här:

Placera köttet i en stor kastrull & täck med vatten. Låt koka upp. Skala & dela morötterna & löken i stora bitar & lägg ner i kastrullen tillsammans med vitpepparkornen.
Sjud på svag värme i ca 2 timmar tills oxbringan blivit riktigt mör. Tag av grytan från värmen & låt svalna i ca 20 minuter.
Smält smöret i em kastrull & blanda ner pepparrot & senap.
Rör ner kokspadet & grädden & låt koka kraftigt i ca 10 minuter.
Smaka av med salt & peppar.

Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar