Ingredienser:
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
4 dl dinkelvete
8 dl hönsbuljong
4 msk grön pesto
1 påse färsk bladspenat
1 burk skivade svarta oliver
2 dl parmesanost
Salt & svartpeppar
1 ask cocktailtomater
Tillbehör:
1 färdiggrillad kyckling
Gör så här:
Skala & finkacka lök, vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör & bryn lök, vitlök i några minuter. Skölj dinkelvetet & tillsätt i pannan. Blanda om & häll på hönsbuljongen lite i taget.
Låt koka på svag värme under omrörning då & då i ca 30-40 minuter. Späd med mer hönsbuljong om det behövs.
Slå av eventuellt spad när dinkelkornen är färdigkokta. Blanda ner pesto, bladspenat, oliver & parmesanost. Smaka av med salt & peppar.
Dela tomaterna & lägg över dinkelrisotton.
Servera med en grillad kyckling.
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar