4.05.2011

Fisk & räkgryta med svarta bönor

4 port
Ingredienser:

1 rödlök
1 msk olivolja
250 g champinjoner
1 msk fiskfond
2 dl grädde
½ kruka färsk basilika
3 kvistar persilja
3 kvistar dill
salt & svartpeppar
400 g torskfilé
1 burk svarta bönor á 410 g
500 g oskalade räkor

Gör så här:

Skala & hacka löken
Hetta upp en stekpanna med olivolja & fräs löken
Skölj & dela champinjonerna & fräs dem tillsammans med löken
Rör ner fiskfond & grädde
Lägg basilika, persilja & dill i en mixer & mixa några sekunder, spara lite av örterna till servering

Lägg de färska örterna i grytan & låt koka några minuter
Smaka av med salt & svartpeppar
Skär torskfilé i bitar & lägg ner i grytan
Låt sjuda i ca 3 minuter

Häll av bönorna & skölj av dem.
Skala räkorna & rör ner dem tillsammans med bönorna i grytan precis innan servering.
Dekorera med färsk basilika


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar