1.16.2011

Spagetti med lax & pepparrot

4 port
Ingredienser:

300 g fullkornsspagetti
500 g laxfilé
2 msk smör
Salt & vitpeppar
Lite chiliflakes (Santa Maria)
saften av ½ citron
2 dl frysta ärtor
1 dl vitt vin
1 dl grädde
3/4 dl riven färsk pepparrot
1 msk honung
½ ask färska sockerärtor
2 msk hackad färsk dill

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär laxen i kuber. Hetta upp en stekpanna med smör & bryn laxen runt om i några minuter. Strö på salt, peppar & eventuellt chiliflakes. Pressa citron över.
Tillsätt ärtor, vin, grädde, pepparrot & honung & låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt & peppar.
Strimla sockerärtorna på längden & blanda med dillen.
Servera pastan & toppa med sockerärtorna.

Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar