1.16.2011

Chévre chaud på aubergineskivor

4 port
Ingredienser:

1 aubergine
2 msk olivolja
Salt & peppar
250 g chévreost
1 msk vit balsamvinäger ( krämiga varianten )
2 tsk torkad basilika
100 g blandad sallad
1 röd paprika
50 g valnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 °C. Skär åtta stycken, ca en centimeter tjocka skivor av auberginen. Hetta upp en stekpanna med olivolja & stek auberginerskivorna på båda sidorna. Krydda med salt & peppar.
Lägg auberginerskivorna två & två tätt bredvid varandra på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skiva chévreosten i fyra delar & lägg en chévreskiva på två av aubergineskivorna.
Ringla över balsamvinäger & strö över torkad basilika. Ugnsbaka i ca 5-7 minuter längst upp i ugnen.
Skölj av salladen & strimla paprikan fint. Fördela sallad & paprika på fyra tallrikar. hacka valnötterna. Lägg chévreauberginen på salladsbädden & strö över de hackade valnötterna.

Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar